Kedves Látogatónk!

Ha Te is szívesen válogatsz a természet ajándékai közt a Naurel organikus birodalmában, kérjük, hogy támogass bennünket az Ország Boltja népszerűségi versenyén szavazatoddal!

Köszönjük bizalmadat!
A Naurel csapata

X

Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Tények és tévhitek az édesítőszerekről

Csütörtök, Augusztus 30. 2018.

Ha egy életmódtanácsadót az egészséges életmódról kérdeznek, az első, amit tanácsolni fog, hogy hagyd abba a finomított termékek, különösen a cukor és a fehér liszt fogyasztását. Tudom, hogy nehéz, mert ösztönösen vonzódunk az édes ízek iránt, és a legtöbben csak nehezen mondanak le róla. Mit lehet tenni? Mit lehet enni, és mit érdemes inkább kerülni? Olvass tovább, nézzük a legnagyobb tévhiteket és a valóságot.

Tények és tévhitek az édesítőszerekről

TÉVHIT:
A természetes édesítőszerek egészségesebbek, mint a finomított cukor

Az egészséges életmód kapcsán elterjedt nézet, hogy a kevésbé feldolgozott, finomítatlan összetevők több tápanyagot tartalmaznak, mint a finomított változatok. Ezáltal egészségesebbek is. Ez a fehér kenyér és a teljes kiőrlésű kenyér kapcsán igaz is lehet, az édesítőszerekkel azonban más a helyzet.

A méz például nem egészségesebb, mint a cukor, mert ugyanúgy magas a glikémiás indexe és magas a kalóriatartalma is. A legnagyobb különbség a fruktóz és glükózmennyiségben vehető észre.

Az ugyanakkor tény, hogy a természetes, minimálisan feldolgozott édesítőszerek vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat is tartalmazhatnak, ezek azonban élettanilag nem túl jelentősek.

Amikor édesítőszert választasz, ezért mindig nézd meg a kalóriatartalmát, és attól függően válassz, melyiket tudod az étrendedbe/diétádba beilleszteni.

TÉVHIT:
A természetes édesítőszerek biztonságosabbak, mint a szintetikus változatok

Azokat a termékeket, amelyeken szerepel a “természetes” felirat alapvetően egészségesebbnek gondoljuk. Közben a szintetikus édesítőszerek veszélyeiről időről időre újabb hírek kapnak szárnyra.

Alapvetően fontos tudni, hogy nem hozhatnak forgalomba olyan terméket, amely bizonyítottan káros lenne az egészségre. Így a tudomány jelenlegi állása szerint a boltokban kapható édesítőszerek biztonságosnak tekinthetők.

Ha azonban nem szeretnéd a véletlenre bízni, és szigorúan ellenőrzött, vegyszermentes környezetben és alapanyagokból termékeket szeretnél vásárolni, akkor keresd a csomagoláson a BIO szócskát.

TÉVHIT
Mindegy, hogy mit eszünk, a szervezetünk kiüríti a vegyi anyagokat

Alapvetően a vesénk és a májunk feladata, hogy kiszűrje és eltávolítsa a szervezetünk számára felesleges anyagokat, a méregtelenítő képességük azonban nem határtalan. A rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztott mesterséges anyagok megterhelik a szervezetet, ez pedig egy idő után problémákat okozhat.

A legjobb, ha az édesítőszerekből is a lehető legkevésbé feldolgozottat választod, és az összetevőlisták alapján is a legrövidebb kerül a kosaradba.

Kváncsi vagy, én mivel édesítem a kávémat, a teámat vagy éppen a palacsintát? Nézd meg a videót!

 

A Naurel kínálatában rengeteg bio minsőítésű, finom és alacsony glikémiás indexű édesítőszert találsz. Ha kérdésed van, írd nekünk, segítünk a választásban!

Nézd meg itt a bioédesítőszereket »

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Véleményed van? Szólj hozzá!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk