Kedves Látogatónk!

Ha Te is szívesen válogatsz a természet ajándékai közt a Naurel organikus birodalmában, kérjük, hogy támogass bennünket az Ország Boltja népszerűségi versenyén szavazatoddal!

Köszönjük bizalmadat!
A Naurel csapata

X

Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Te milyen fogadalmakkal készülsz az új évre?

Szerda, December 30. 2015.

Egy vallomással tartozom Neked! Néhány évvel ezelőtt még rendszeresen tettem újévi fogadalmakat, melyek megvalósítása hasonlított Bridget Joneséhoz. Kész káosz volt! Most, hogy lassan belépünk a 2016-os esztendőbe, megfogadom, hogy nem fogadkozom. Hogy miért? Mert abban hiszek, hogy a boldogságunkért folyamatosan tenni kell. És erre az év bármely napján lehetőség van.

Te milyen fogadalmakkal készülsz az új évre?

Gondolkodtál már azon, hogy miért valósulnak meg olyan kis százalékban az újévi fogadalmak?
 

Hirtelen felindulásból születő világmegváltó gondolatok

Hosszú évek kitartó fogadkozása után arra jutottam, hogy a szilveszter éjjel születő elhatározások sokszor nélkülözik a racionalitást. Ilyenkor úgy érezzük, bármit képesek vagyunk megvalósítani, aztán amikor az igazi cselekvésre kerülne a sor, rájövünk, hogy milyen hatalmas fába vágtuk a fejszénket. Így történhet az meg, hogy a nagy hévvel kigondolt újévi fogadalmakra már nem is emlékszünk, mire beköszönt a tavasz. Semmissé válnak a nagy életmódváltó tervek, az új vállalkozás indítása vagy hogy sokkal több időt töltünk a családunkkal, gyakrabban összejárunk a barátokkal. Közbe szólnak a hétköznapok, a tennivalók, a lustaság és minden marad a régiben.

Mindent, de most azonnal!

Sokszor az is probléma, hogy azonnali eredményeket várunk! Mint egy hisztis kisgyerek, türelmetlenül tombolunk és csak hajtogatjuk, hogy ’ide vele, de most azonnal’! Ha kis kitartást is igényel a feladat, azonnal lemondunk róla!

Változni? Ugyan minek?

A fogadalmak megtartásához szokásbeli változásokra, új képességek elsajátítására lenne szükség, melyekhez nincs elég akaraterőnk. Abba kevésszer gondolunk bele, hogy ugyanolyan erőfeszítéssel csakis a korábbi eredményeinket tudjuk megismételni. 


Hogyan légy hű fogadalmaidhoz? 
 

Tegyük fel, hogy mostantól rendszeresen szeretnél sportolni és egészségesebben akarsz élni!

✓ Először is találd ki, hogy milyen mozgásformát választanál és milyen újításokat vezetnél be az életedben (zöldség-gyümölcsfogyasztás, bio készítmények stb...)!

Tekintsd át napirendedet, hogy mikor és mennyi időt szánsz rá. Ha teli a naptárad, akkor azt nézd meg, hogy mi helyett iktatod be az edzéseket vagy mikor készíted el a napi salátadagodat, frissen préselt gyümölcslevedet.

Tartsd be a fokozatosság elvét! Erőnlétednek megfelelően először rövidebb és kíméletesebb edzéseken vegyél részt, majd szép lassan emeld a napi adagot. Adj időt a szervezetednek, hogy alkalmazkodjon az újfajta táplálkozáshoz.

Vezess naplót arról, hogy mennyit edzettél, miket fogyasztottál és hogy érzed magad. Ez segít fenntartani a motivációdat és nyomon követheted a fejlődést. A legnagyobb demotiváló tényező az, ha az ember úgy érzi, nincs értelme annak, amit csinál.

✓ Ne mérd magad másokhoz! Minden nap egyetlen személynél kell jobbnak lenned, annál, aki tegnap voltál.

Légy tudatos arra, hogy vannak rosszabb napok, amikor az ember elméje megmagyarázza, hogy miért nem kellene kitartania az elhatározása mellett. Vedd észre, hallgasd végig a belső párbeszédet, majd láss neki újra a munkának!
Miért várnál? Tégy a céljaidért már ma!

Ha változásokat szeretnél elérni az életedben, akkor mindig az aktuális pillanat a legmegfelelőbb időpont. Határozd el és vesd bele magad a megvalósításba! Te is érezted már, hogy a halogatás milyen frusztráló érzés? 

Ugye Te is hiszel az álmaidban? Tégy értük minden nap 2016-ban is!
 

ÖRÖMBEN, SIKEREKBEN ÉS ORGANIKUS ÉLETÉRZÉSBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK! 

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk