Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Rózsák, orgonák és örömkönnyek – így telt az Anyák napja

Péntek, Május 06. 2016.

Emlékszem, gyerekként mennyire imádtam az Anyák napját. Mindig lázasan készültünk rá az oviban, majd az iskolában. Rajzoltunk, festettünk, verset tanultunk és orgonát szedtünk. Sose felejtem el anyukám arcát, ahogy meghatottan, telis-tele szeretettel puszilgatott minket a húgommal, miután megleptük Őt ezen a csodás ünnepen.

Rózsák, orgonák és örömkönnyek – így telt az Anyák napja

Nagyon jó érzés visszanézni azokat a régi fényképeket, amikor a nagymamáknál faljuk az isteni sütiket, melyekkel minden alkalommal vártak bennünket. Hogy mennyit fáradtak értünk és milyen boldoggá tették a gyerekkorunkat.

Bár nem ez volt az első Anyák napjánk Zorával, még mindig olyan furcsa, hogy engem is köszöntenek. Már hetekkel korábban lázas készülődés lett rajtam úrrá, hogy mivel lepjük meg a nagyszülőket, hogy tehetnénk mindenki számára emlékezetessé a napot. Mindeközben a bölcsiben is folyt a munka, Zora minden nap újabb alkotással érkezett haza: csináltak virágot tenyér lenyomattal, szélforgót. Számomra minden egyes darab egy igazi kincs, gondosan elteszem őket, ahogy annak idején az én szüleim is egész kis múzeumot alakítottak ki a műveinknek.

A nagy napon Zora ébresztett egy gyönyörű fehér rózsákból álló csokorral. Annyira jó volt látni a vidám arcocskáját és amilyen örömmel átadta a virágokat.

Az utóbbi időben nagyon elmélyült a kapcsolatunk. Igazi szoros anya-lánya kötelék alakult ki közöttünk. Az első szava is az volt, hogy anya.  Amikor kimondta, az olyan volt számomra, mint egy szimfónia. Olyan édesen csengett. És azóta is szinte minden mondatát azzal kezdi, hogy anya. Mindent együtt kell csinálnunk. Még amikor az egész lakást felborogatja, az összes fiókot kipakolja, abban is részt kell vennem vele. Mostanában aludni is csak velem szeretne. Egyedül a bölcsi az a hely, ahol anyának nem jut főszerep, hisz ott annyi izgalmas dolog történik a kis barátokkal és a csoda érdekes játékokkal.

Emlékszem, gyerekkoromban annyiszor kaptam rajta édesanyámat, amikor csak elmélyülten, már-már szerelemittasan figyelt bennünket a húgommal. Sokszor én is észreveszem, hogy ugyanígy szemlélem a kislányomat, aki egyre édesebb, ahogy nyílik ki előtte a világ.

Látnotok kellett volna, amikor anyák napján a nagyszülőknél jártunk. Mindenkit levett a lábáról: ugrált nevetgélt, virágot szedett és annyi élettel töltötte be a házat. Szedtünk közösen orgonát, amit aztán odadörgölt az összes felnőtt orra alá. Imádja a virágokat. Amikor sétálni megyünk, akkor is meg kell állnunk minden egyes virágzó fa és bokor mellett.

Anyák napja előtt megkértem a barátnőmet, hogy készítsen rólunk néhány közös fotót, amellyel meglephetjük a nagyszülőket.

Eredetileg úgy terveztem, hogy orgonás vagy bazsarózsás képeket csinálunk, de Zorát annyira lenyűgözte egy lila színben pompázó akácfa, hogy végül ez lett a hátterünk. Gyönyörű darabok születtek és nagy örömet szereztünk velük.

Nektek hogy telt az Anyák napja?

(Fotók: Babarózsa Fotóstúdió - Rácz Krisztina)

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk