Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Olcsó biokozmetikum - létezik?

Csütörtök, Április 26. 2018.

Amikor egy tudatos vásárló először találkozik a biokozmetikumokkal, az első, ami feltűnik, hogy bizony a biotermékek sokszor jóval drágábbak, mint a hagyományos krémek, sminkek és kozmetikumok. De vajon miért van ez így? Jól felépített marketingfogás? Mit fizetünk meg a biokozmetikumok árában és találhatunk olcsó biokozmetikumot is a piacon? Utánajártunk.

Olcsó biokozmetikum - létezik?

Miért drágábbak a biokozmetikumok?

Rövidebb az eltarthatóságuk

Míg a hagyományos kozmetikumok akár 3 évig is eltarthatók, a biokozmetikumok szavatossága legtöbb esetben 6-20 hónap. A tisztán növényi összetevők hamarabb megromlanak, a biokozmetikumok nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket és a friss hatóanyagok, olajok miatt kivitelezhetetlen a hosszú élettartam.

Cserébe viszont táplálóbbak és veszélytelenek a bőr számára. A hagyományos kozmetikumok szintetikus összetevői ugyanakkor nem romlanak meg olyan könnyen és a tartósítószer is növeli az eltarthatóságukat.

Speciális összetevőket tartalmaznak

A hagyományos kozmetikumok összetevőlistájának élén szinte minden esetben a víz áll, akadnak olyan termékek, amelyek akár 80%-a is víz lehet. Ehhez jönnek az emulgeálószerek, illatanyagok, tartósítószerek, stabilizálók és egyéb hatóanyagok.

Ellenben a biokozmetikumok alapját a legtöbb esetben tiszta növényi olajok vagy vajak alkotják, és ehhez adják a többi növényi összetevőt.

Mivel az értékes összetevők sokkal nagyobb arányban vannak a termékben, ezért elegendő csak kevesebbet használni belőlük. Így hiába tűnnek drágábbnak, nagyon gazdaságosak és hosszú hónapokig is kitartanak.

Csak ellenőrzött gazdálkodásból származó összetevőkből készülnek

A biokozmetikumok organikus összetevői ellenőrzött alapanyagokból készülnek, azokat szigorúan ellenőrzött körülmények között termesztik, szüretelik és dolgozzák fel. 

A termesztéshez nem használhatnak szintetikus vegyszereket, növényvédőszereket és sokszor a betakarítás is kézzel történik. A bio alapanyagok termesztése egyszerűen többe kerül, mint a hagyományos alapanyagoké vagy szintetikus összetevőké, emiatt nem is lehet olcsóbb.

Szigorúan ellenőrzött a gyártási folyamat

A hagyományos, nagy mennyiségben gyártott termékek előállítása jellemzően kevesebbe kerül, mint a kisebb mennyiségben, sokszor családi manufaktúrákban való előállítás.

Mindamellett a biokozmetikumok gyártási folyamata is szigorú előírásokhoz kötött, és a csomagolásokra vonatkozóan is szigorúbbak a megkötések.

A fentiek tükrében tehát már egyértelmű, hogy miért is kerülnek többi a biokozmetikumok, és óvatosságra ad okot, ha egy biokozmetikum túlságosan olcsónak tűnik a többihez képest.

A látszólag magasabb árért cserébe ugyanakkor garantáltan biztonságos, ellenőrzött összetevőkből készült, egészségre veszélytelen, hatóanyagokban gazdag és gazdaságos terméket kapunk.

Válogass Te is kedvedre a Naurel biokozmetikumai között »

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk