Kedves Látogatónk!

Ha Te is szívesen válogatsz a természet ajándékai közt a Naurel organikus birodalmában, kérjük, hogy támogass bennünket az Ország Boltja népszerűségi versenyén szavazatoddal!

Köszönjük bizalmadat!
A Naurel csapata

X

Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Legjobb levendulafagyi recept nem csak konyhatündéreknek

Kedd, Május 31. 2016.

A levendula és köztem lévő különleges kapcsolatról már korábban is írtam itt a blogban, az idei évben azonban a közös kalandunk a nyugtató és gyógyító hatású levendula illóolaj párologtatásán, a meseszép bokrok illatolásán és a levendulás fürdőben való relaxáláson túl egy kicsit tovább vezetett.

Legjobb levendulafagyi recept nem csak konyhatündéreknek

A bio levendula ezúttal a konyhámba is beférkőzött. Ott van a süteményekben, a nyári szörpökben, a lekvárokban, sőt még a fagylaltban is. És ne gondold, hogy tapasztalt, rafinált és nagyon extrém konyhatündérnek kell lenni hozzá, ha el szeretnéd készíteni. Csupán néhány csepp mennyi bio levendulavíz a titok. 

Légy nyitott és próbáld ki te is ezt a mennyei levendulás fagyireceptet:

Isteni levendulafagyi

Hozzávalók:

1/2 l tejszín
1/4 l tej
2 ek szárított levendula
1 ek levendulavíz
4 ek xilit
5 tojássárgája
csipetnyi só
lila ételfesték

Elkészítés:

Keverd össze a tejszínt, a tejet és levendulát, majd közepes hőmérsékleten párold rövid ideig. Húzd le a tűzhelyről, tegyél rá fedőt és hagyd szobahőmérsékleten kb. 30 percig.
Ez idő alatt a levendula íze kellemesen átjárja a krémet.

30 perc után add hozzá a xilitet, egy csipetnyi sót, majd ismét melegítsd fel közepes lángon. A tojások sárgáját finoman keverd össze habverővel. A levendulás tejszínt addig keverd, amíg éppen forrni nem kezd, akkor húzd le a tűzről és lassan csorgatva, habverővel keverve add hozzá a tojás egyharmadát.

Most tedd vissza ismét a tűzhelyre a lábost és folyamatosan keverés mellett csorgasd hozzá a többi tojást is. A meleg hatására a tojás besűrűsödik és kellemes krémes állagot kapsz.

Ha puding sűrűségű lett az állaga, akkor húzd le ismét a tűzhelyről, habverővel keverd hozzá a levendulavizet, és ha szeretnéd, lila ételfestékkel is színezheted.

Ha kihűlt tedd mélyhűtőbe és óránként keverve fagyaszd, amíg teljesen meg nem fagy.

A receptet egy kicsit tovább gondolva, a fagyasztás nélküli krémet számtalan módon felhasználhatod még:
- desszertes tányérba adagolva, egy csipetnyi szárított levendulával megszórva kínálhatod pudingként,
- egy kis zselatinnal keverve, piskóták közé kenve készülhet belőle levendulatorta,
- de tölthetsz vele palacsintát is. 

Kedvet kaptál? Melyik változatot próbálod ki?

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Véleményed van? Szólj hozzá!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk