Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Ínycsiklandó falatok hideg napokra

Szerda, November 12. 2014.

Most, hogy hidegre fordult az idő, nincs is annál üdítőbb, mint esténként bekuckózni a jó meleg szobában, készíteni egy finom teát, egy kis pirítóst, felcsíkozni pár szem répát és zellerszárat és kipróbálni néhány isteni, könnyen elkészíthető kencét. Finomak, egészségesek, táplálóak és hamar megvannak.

Ínycsiklandó falatok hideg napokra

Íme a kedvenceim:

Alternatív tepertőkrém

Amikor először olvastam ezt a receptet, azonnal felcsillant a szemem, hiszen rajongok a szezámmagért. Nem is csalódtam.

Hozzávalók:

• 1 csésze szezámmag
• 1 csésze napraforgómag
• 20 dkg vaj

Elkészítés:

A szezámmagot és a napraforgómagot enyhén megpirítjuk, ügyelve, hogy ne égjenek oda. Majd a pirított magokat ledaráljuk. Ezt az egyveleget hozzákeverjük a puha vajhoz, csipet sóval ízesítjük.



Szintén nagy kedvenc a családban - Csicseriborsó krém:

Egészséges étrend - csicseriborsó

Hozzávalók:

• 500 g csicseriborsó
• 2 citrom leve
• 3 gerezd fokhagyma
• 4 kanál szezámmag
• olívaolaj és víz
• só, bors ízlés szerint
• kevés őrölt kömény

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Érdemes többször cserélni a vizét. Másnap puhára főzzük.

Megpirítjuk a szezámmagot, ügyelve, hogy ne égjen oda.

Amikor a borsó megfőtt, leöblítjük és a szezámmaggal, valamint a fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel és egy-egy kanál olajjal és vízzel keverőgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk. Olajat és vizet annak megfelelően teszünk hozzá, hogy milyen állagú krémet szeretnénk.

Ha elkészült, hűtőbe tesszük egy órára.

Egészséges étrend olívaolajjal

Olívakrém ínyenceknek

Hozzávalók:

• 200 g zöld olívabogyó (magozott)
• 2 kanál citromlé
• 1 kisebb fej lilahagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 50 g darált mandula
• 2 kanál olívaolaj
• só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Az olívát pürésítjük az apróra vágott lilahagymával, fokhagymával és a citromlével. Majd hozzádolgozzuk a mandulát, az olívaolajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A krémet fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk