Kedves Látogatónk!

Ha Te is szívesen válogatsz a természet ajándékai közt a Naurel organikus birodalmában, kérjük, hogy támogass bennünket az Ország Boltja népszerűségi versenyén szavazatoddal!

Köszönjük bizalmadat!
A Naurel csapata

X

Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Egészséges karácsonyi menüsor Naurel módra

Csütörtök, December 20. 2018.

Hetek óta karácsonyi lázban él a fél világ, gyűlnek a szebbnél szebb ajándékok, készülnek a finomabbnál finomabb sütemények, és most már nem halogathatod tovább a karácsonyi menüsor megtervezését és az alapanyagok beszerzését sem. Ehhez adunk egy kis segítséget, ha idén karácsonykor könnyen és gyorsan elkészíthető, mutatós és egészséges ételekkel várnád a vendégeket.

Egészséges karácsonyi menüsor Naurel módra

Egészséges karácsonyi menüsor


Karácsonyi sütőtökkrémleves

2 evőkanál olívaolaj
2 kis fej vöröshagyma
1 kg finomra vágott sütőtök
700 ml zöldségleveslé
150 ml tejszín

Tálaláshoz:
kruton
pirított tökmag
tökmagolaj

Elkészítés:
Forrósítsd fel az olívaolajat egy fazékban és kb. 5 percig párold üvegesre aaz apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá az apróra vágott sütőtököt és süsd 8-10 percig, gyakran kevergetve, amíg puha és aranyszínű nem lesz.

Öntsd fel 700 ml zöldségalaplével, adj hozzá sót, borsot ízlés szerint. Forrald fel, és adj hozzá 150 ml tejszínt, majd turmixold össze.

Tálald forrón, friss krutonnal, pirított tökmaggal és tökmagolajjal.

Balzsamos, áfonyás sült csirke

4-6 db csirkecomb
friss kakukkfű
olasz fűszerkeverék (opcionális)
½ áfonya (fagyasztott)
1 ek juharszirup
1 ek balzsamecet

Az öntethez
½ csésze áfonya
2 ek olívaolaj
2 ek juharszirup
1/4 csésze balzsamecetet
1 gerezd fokhagyma
szegfűszeg

bors
2 fokhagymás szegfűszeg (vagy 1 ts darált)

Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat tedd hőálló tálba, sózd és borsozd és tedd félre.
Készítheted az öntetet. Ehhez turmixold össze az olívaolajat, az ½ csésze áfonyát, 1 ek juharsziruppal és 1 ek balzsamecettel, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd kend meg vele a csirkecombokat. Takard be, és tedd hűtőbe 1 napra, de min. 30 percre.

Sütés előtt melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A csirke körül oszlasd el az áfonyát, a kakukkfüvet, azt olasz fűszerkeveréket, majd a bőrrel lefelé, lefedve süsd 25-30 percig. Ezt követően fordítsd meg, öntözd meg az 1-ek balzsamecet és 1 ek juharszirup keverékével és ha szükséges, adj még hozzá sót, borsot és fűszereket és süsd lefedve további 15 percig. Hústűvel ellenőrizd, hogy a hús megpuhult-e, végül 3-4 percig pirítsd a tetejét magasabb hőfokon.

A csirke körüli szószt turmixold össze, és tárold a húsok mellé párolt rizzsel. 

Karácsonyi csokis krémbrülé

Hozzávalók: 
1 tojást
4 tojássárgája
1/2 csésze nádcukor 
7,5 dl tejszín
20 dkg keserű csokoládé
1/4 csésze kávé likőr
1 evőkanál vanília kivonat

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 135 fokra és melegítsd elő a sütőformákat.
Egy közepes tálba keverd össze a tojásokat, a tojássárgáját és a cukor felét. Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt és add hozzá az apróra tört csokoládét. Keverd addig, amíg fel nem olvad. A forró csokoládét keverd a tojásokhoz, add hozzá a kávélikőrt és a vaníliát, majd egyenletesen oszd el az előmelegített edények között.

Tedd az egészet sütőbe és süsd 40-50 percig. ha elkészült, hagyd kihűlni és tedd hűtőszekrénybe min. 1 órára.

Tálalás előtt szórd meg vaníliás cukorral és karamellizáld rá. Tálalás előtt hagyd 5 percig hűlni.

Boldog békés karácsonyt és vidám ünnepi készülődést kívánunk!

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Véleményed van? Szólj hozzá!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk