Kedves Látogatónk!

Ha Te is szívesen válogatsz a természet ajándékai közt a Naurel organikus birodalmában, kérjük, hogy támogass bennünket az Ország Boltja népszerűségi versenyén szavazatoddal!

Köszönjük bizalmadat!
A Naurel csapata

X

Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Csókolom, répatorta van?

Péntek, Április 08. 2016.

Ismeritek ezt az ezeréves nyuszikás viccet? Jelentem, nálunk van répatorta! Azaz csak volt, mert az utolsó morzsáig elfogyott!

Csókolom, répatorta van?

Húsvéti beszámolómban már írtam arról, hogy milyen nagy sikernek örvendett a répatortám, amely ráadásul nagyon egyszerű: mindössze répa, citrom, mandula, tojás, kókuszliszt és fűszerek kellenek hozzá.

Konkrétan egy vékony szeletet tudtam enni belőle, mert egy szempillantás alatt felfalta a család, Zorával az élen.

Tegnapelőtt itt járt a húgom és szinte könyörgött, hogy hadd kóstolja meg. Mivel gyorsan elkészül, ezért sütöttem még egyet. Persze Zora és Lola is segédkezett. És ez talán az eredetinél is jobban sikerült. Vajon hová lehet még fokozni? 

A receptet Anna barátnőmtől kaptam, aki lassan cukrászdát nyithat, annyi répatorta megrendelése van. Hiába: isteni, omlós, üdítő finomság!

Ígértem, Nektek is, hogy megosztom a receptet! Íme!

Mennyei répatorta 

Hozzávalók:

A tortához

* 30 dkg bio sárgarépa
* 5 egész tojás
* 25 dkg nyírfacukor
* 1 bio citrom reszelt héja 
* 25 dkg őrölt mandula
* 10 dkg kókuszliszt
* 1 csipet só
* 1 kiskanál fahéj
* kevés sütőpor vagy szódabikarbóna
* 3 evőkanál friss citromlé

A mázhoz

* 20 dkg nyírfa porcukor
* 2 evőkanál friss citromlé

Elkészítés:

1. A répákat meghámozzuk és alaposan megmossuk. Ezután vagy lereszeljük, vagy robotgépben felaprítjuk.
2. Szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját.
3. A sárgáját krémesre keverjük a nyírfacukorral.
4. Az őrölt mandulát összekeverjük a kókuszliszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral/szódabikarbónával, valamint a reszelt citromhéjjal.
5. Ezután a tojássárgás krémbe apránként belekeverjük a lisztes egyveleget és a reszelt répát.
6. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk.
7. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként beleforgatjuk a krémbe, hogy ne "törjön" össze a hab.
8. Ezután a tésztát a formába kanalazzuk. Előmelegített, 175°-os sütőben nagyjából 50-55 percig sütjük. Tűpróbát végzünk.
9. Amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.
10. Míg hűl a torta, elkészítjük a mázat. Ehhez a porcukrot krémes állagúra keverjük a citrom levével, majd amikor kihűlt a torta, megkenjük vele.

Nektek is vannak isteni torta receptjeitek?

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Véleményed van? Szólj hozzá!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk