Kedves Látogatónk!

Ha Te is szívesen válogatsz a természet ajándékai közt a Naurel organikus birodalmában, kérjük, hogy támogass bennünket az Ország Boltja népszerűségi versenyén szavazatoddal!

Köszönjük bizalmadat!
A Naurel csapata

X

Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Babakeksz mizéria

Csütörtök, Február 05. 2015.

A hétvégén az egyik kismama barátnőmmel birtokba vettük a konyhát, és amíg odakint szépen hullott a hó, mi illatos babakekszeket sütöttünk, melyek nagy sikert arattak a piciknél.

Babakeksz mizéria

A már-már idilli órákat azonban kétségek és alapos fejtörés előzte meg. Múlt heti bejegyzésemben ígértem, hogy visszatérek a glutén kérdésre, amely már jó ideje aggodalommal töltött el. A környezetemben elég sok allergiával küzdő kicsi van, ezért amellett, hogy alaposan körbejártam a kérdést, kikértem a védőnőnk tanácsát is. Ő azt javasolta, hogy négy és hét hónapos kora között igenis meg kell ismertetnünk Zorával a gluténtartalmú készítményeket, mert ha utána találkozik vele a szervezete, akkor nagyobb eséllyel alakul ki intolerancia. Bár elsőre nagyon furcsának tűntek a hallottak, belegondolva, tényleg nem a teljes tiltás a megoldás. A tejről egyelőre lebeszélt, azzal ráérünk egy éves kora után foglalkozni.

Így hát ráfeküdtem a glutén témára. Ami elsőre eszembe jutott, a babakeksz. Végigböngésztem a kínálatot és azonnal elkeseredtem. Amelyik nem tartalmazott tejet és tojást az cukorral készült, amelyik cukormentes volt, azon ott virított a tej vagy a tojás az összetevők között.

Úgyhogy maradt a jól bevált módszer: receptkeresés, sütés és Zora tesztje. Az eredmény: boldog mosoly.

Íme a recept:
 

Tej- és tojásmentes almás babakeksz


Hozzávalók:

  • 70 g finomra reszelt alma (héj nélkül)
  • 200 g bio rétesliszt
  • 40 g bio hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • 20 g  fruktóz
  • 1 kiskanál borkő sütőpor


Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a  tésztát 20 percig pihentetjük. Ezután 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges formával - én macit használtam -kiszaggatjuk, majd 180°C-on 15-20 percig sütjük.

Ugye milyen egyszerű?

A kész kekszet ledaráltam, majd először egy kiskanálnyi adagot Zora gyümölcs desszertjébe kevertem, a keksz mennyiségét azóta minden nap növelem.

Fontos, hogy a félrenyelés veszélye miatt soha ne hagyjuk egyedül a babát a keksszel!
 

Ti szoktatok otthon kekszet sütni?
 

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Véleményed van? Szólj hozzá!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk