Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

Aludj el szépen, kisbabám!

Csütörtök, Október 02. 2014.

Saját magamról tudom, hogy egy kényelmetlen matrac, vagy egy rossz minőségű ágynemű képes akár az egész napomat elrontani. Ilyenkor fáj az ember háta, nyűgösen ébred, a műszálas ágyneműbe beleizzad, és még sorolhatnám.

Aludj el szépen, kisbabám!

Amikor a babaszoba berendezésén gondolkodtunk, egyértelmű volt, hogy az egyik legfontosabb az ideális babaágy, azon belül is a matrac, valamint a bőrbarát ágynemű kiválasztása. Egy újszülött még a napja nagy részét a kiságyban tölti, ezért elengedhetetlen a nyugodt fekhely biztosítása.

Amikor a boltokat jártuk, több szempontot is figyeltünk. Az egyik ilyen, hogy a matrac ortopédiai szempontból kitűnő legyen, megfelelően alátámassza a kicsi gerincét és ezáltal zavartalan alvást biztosítson számára. A másik kritérium a szellőzés és légáteresztés kérdése volt, hogy miként képes elvezetni az esetleges nedvességet, vagy biztosítani a megfelelő légzést a hason fekvő babának.

De ugyanilyen sarkallatos pont az allergén kérdés. Ti belegondoltatok már, hogy egy nem megfelelő anyagból készült matracban, az ágyneműben, a szőnyegben, a plüss játékokban mennyi atka és baktérium tud megtelepedni? Akármennyit takarít, fertőtlenít az ember, egyszerűen képtelenség megszabadulni tőlük, aztán később váratlan vendégként betoppan az allergia és az asztma. Gondosan utánajártam, hogy milyen megoldás létezne erre a problémára. Mint olyan sok mindenben, most is a kókusz volt az aduász, hiszen a kókuszrostokban nem tudnak megtelepedni az allergének, a kókusz ugyanis nem biztosítja számukra a nyirkos környezetet. Ráadásul ortopédiai szempontból is remek biomatracokat találtunk. Léteznek aloe verás és biobambusz szálas huzatok, amelyek egyáltalán nem irritálják a babák érzékeny bőrét.

Azt tartottam mindvégig szem előtt, hogy a kiságyban érezze a kislányom az anyaméh biztonságát és melegségét. Ágyneműből puha, biopamut garnitúrákat választottunk, a védelmet szintén organikus rácsvédő adja.

A legnagyobb gondot az jelentette a vásárlásnál, hogy viszonylag kicsi a választék. Bár növekszik az igény itthon is a legegészségesebb környezet kialakítására, mégis drágák és kis választékban kaphatók a babák számára legideálisabb alapdarabok.

Ti is találkoztatok ezzel a problémával?

 

 

Fotó: Domján Andrea
 

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk