Kedves Látogatónk!

Ha Te is szívesen válogatsz a természet ajándékai közt a Naurel organikus birodalmában, kérjük, hogy támogass bennünket az Ország Boltja népszerűségi versenyén szavazatoddal!

Köszönjük bizalmadat!
A Naurel csapata

X

Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

A játékbirodalom veszélyei

Szerda, November 19. 2014.

Zora születése óta elleptek minket a plüssfigurák, szundikendők, műanyagjátékok. Lassan nincs olyan sarka a lakásnak, ahonnan ne mosolyogna ránk egy maci vagy egy kiskutya. Van, amelyik zenél, némelyik csak csendben várja, hogy a kislányunk végre valódi játszópajtása legyen. Sokszor elfog azonban a kétely, hogy vajon a színes kis mesevilágunk új lakói nem jelentenek-e veszélyt a babára?

A játékbirodalom veszélyei

Régebben azt gondoltam, hogy ha nem a kínai piacon vásárol az ember, akkor nem fordulhat elő, hogy esetleg mérgező játékot ad a gyermeke kezébe. De ha körbenézek a legnagyobb játékáruházak polcain és áttanulmányozom, hogy honnan is származnak ezek a figurák, cseppet sem nyugszom meg.

2011 óta a korábbinál szigorúbb uniós előírásokat alkalmaznak a játékokat illetően, azonban szinte nap mint nap hall arról az ember, hogy ezekre fittyet hánynak a gyártók. Nem tüntetik fel például, hogy hány éves/hónapos kortól használható az adott játék, miből készült, milyen vizsgálatoknak vetették alá és milyen tanúsítványokkal rendelkezik.

A játékbirodalom veszélyei

A Magyarországon forgalmazott, jó minõségű játékokon a CE jelzés látható, amely szerint a termék megfelel minden eu-s játékbiztonsági szabványnak.

De egyáltalán milyen veszély fenyegetheti a kicsiket?

A legaggasztóbb maga a játékok összetétele, hiszen nem ritkán alkalmaznak olyan vegyi anyagokat, ftalátokat gyártásukkor, melyek károsíthatják a babák egészségét. A játékok kémiai és fizikai összetevőit a TÜV Rheiland teszteli, ezért érdemes ezt a jelzést is keresni.

Akadnak olyan játékok is, amelyeknek a mini alkatrészeit könnyen lenyelhetik, felszippanthatják a kicsik. Hallottam olyan darabokról is, melyeket gyúlékony anyaggal kezeltek a gyártók.

Nálam fontos kérdés az is, hogy mennyire allergizálnak a plüssök. Gondoljunk csak bele, hogy egy műanyag kisasztalt vagy vonatot könnyen tudunk fertőtleníteni, de a szőrös állatkák bundája csak úgy szívja magába a poratkákat. Éppen ezért fontosnak tartom a ruhák mellett a játékok alapos mosását is.

Lehet, hogy kicsit túlaggódom a dolgot, de amikor ezeken rágódom, úgy érzem, nem játék az élet. Aztán rám mosolyog Zora és rájövök, hogy mégis!

Nektek vannak rossz tapasztalataitok a játékokkal?

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Kapcsolódó termékek

Sophie hűthető rágóka
Sophie la Girafe

Sophie hűthető rágóka

(1 db)

3 890 Ft
Sophie ajándékcsomag rágókával
Sophie la Girafe

Sophie ajándékcsomag rágókával

(1 db)

7 490 Ft
Sophie natúr rágóka
Sophie la Girafe

Sophie natúr rágóka

(1 db)

2 490 Ft

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk