Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

A hozzátáplálás margójára, avagy egy kismama dilemmái

Csütörtök, Május 26. 2016.

Múlt héten babalátogatóba voltunk hivatalosak Zorával. Ez a találkozás rengeteg emléket idézett fel bennem a hozzátáplálás nehézségeivel kapcsolatban, hogy annak idején milyen problémákkal küzdöttem.

A hozzátáplálás margójára, avagy egy kismama dilemmái

A kis Emma most 5 hónapos, egy igazi kis tündér. Hihetetlen, ahogy ez a két apróság azonnal megtalálta a közös hangot. Zora szerető gondoskodással vette körül a babát, aki cserébe hatalmas mosolyokkal ajándékozta meg. Annyira jó érzés volt ismét a kezemben tartani egy ilyen csöppséget és egyben hihetetlen, hogy Zora milyen hirtelen lett "nagylány".

Emmáék életében most minden a hozzátáplálás körül forog. Mit adjak neki? Mivel ártok? Mit szeret? Nem utáltatom meg vele egy életre a zöldséget-gyümölcsöt? A bio tényleg bio? Ezer kérdés cikázik nap mint nap.

Emlékszem, annak idején én is mennyire tanácstalan voltam, hogy mit adjak a picinek. Kb. óránként hívogattam a védőnőt, annyi kérdésem volt. Mivel Zora szeptemberben született, ezért éppen a téli, legínségesebb időszakra esett a zöldség-gyümölcs pótlás kérdése. Először is azt javasolta, próbálkozzak almával, barackkal és szilvával.

Ebből akkoriban nagyjából az alma volt elérhető. Kiválasztottam a legszebb szemeket a bio boltban, hogy még véletlenül se tartalmazzon bármilyen kemikáliát, majd nagy műgonddal pürésítettem. Zora falta is az ízletes pépet, de pár óra múlva jött a feketeleves. Annyira megviselte a pocakját, hogy éjjel-nappal egyhangon üvöltött. Én pedig teljesen kétségbeestem, hogy mit csinálok rosszul, mi lehet a baj.

Viszonylag hosszabb időmbe telt, mire rájöttem, hogy az alma a probléma, a hasa még nem barátkozott össze későbbi legnagyobb kedvencével. Jó, de akkor most mit tegyek? Telefonos segítségem azt javasolta, hogy vegyem elő a fagyasztóból a bio barackot és a bio szilvát és kezdjem az ezekből készült pürét adni. Én pedig ismét értetlenül álltam a vonal túlsó végén. Gondolatban lefuttattam magamban, hogy milyen anya az olyan, aki várandósan nem készül fel arra, hogy több kiló barackot és szilvát tegyen el a hűtőjébe, hogy majd legyen mit adni a tél közepén éhező babájának?

Lévén, hogy a fagyasztónkba akkoriban nagyjából két zacskó fagyasztott zöldség fért el, maradt a másik megoldás. Bio gyümölcspürét keresni. De azonnal! Organikusat, finomat. Ez éppen a Naurel indulása előtt történt és jópár márkát tesztelve, ennek nyomán találtunk rá az Ella’s Kitchen különlegességeire. Minden rossz dolog hoz magával ajándékot: nekünk is ezt jelentették ezek finomságok. Talán ha Zora pocakja jobban bírja az almát, meg sem ismerjük az ízletes bio babapüréket, amelyek azóta is az egyik legnagyobb slágernek számítanak a Naurel kínálatában.

(Fotó: Babarózsa Fotóstúdió - Rácz Krisztina)

Sajnos akkoriban még nem szerepelt a palettán a zamatos őszibarack, így az a mi életünkből gyakorlatilag kimaradt. Ezt nagyon bánom, mert a nemrég érkezett őszibarackpüré szerintem a kedvence lett volna Zorának, ahogy Emmáéknál is ez a sláger.

A kismama barátnőim gyakran panaszkodnak arról, hogy a babájuk nem eszik eleget, nagyon válogatós és rengeteg energiájukat felemészti, míg képesek valamit belediktálni a bendőjükbe. Ilyenkor érzem azt, hogy én mennyire szerencsés vagyok, mert Zora mindig is nagyon jó evő volt. Olykor még túlságosan is. Ahogy nőtt, beépült a rizs, a tészta, a hús az étrendjébe és néha már azon kaptuk magunkat, hogy a mi tányérunkból is csemegézik. Nem kellett neki könyörögni, hogy egyen még. Sokáig azt hittem, hogy ez így természetes.

Mígnem egyszer beteg lett és az én jól evő kislányom egyszeriben elkezdte eltolni maga elől a tányért, benne a kedvenc husijával. Azt hittem, hogy ez csak egy ideiglenes állapot, de aztán hetekig tartott a folytonos elutasítás. Ekkor tértünk vissza a gyümölcsös pürékhez, amelyeket tízóraira, uzsonnára azóta is szívesen fogyaszt. A kezdeti nehézségek óta pedig igazi zöldség-gyümölcs fanatikus lett. Bármikor, bármilyen formában megeszi őket.

Az elmúlt hetek legnagyobb fejtörését azonban a kezén és lábán megjelent viszkető kiütések jelentik. Tejfehérje- és gluténérzékenységre gyanakszom. Még nem derült ki pontosan, hogy mi a baj, mindenesetre azonnal megtettem a szükséges óvintézkedéseket és kiiktattuk a lehetséges veszélyforrásokat az életünkből. Szerencsére a bölcsiben is nagyon együttműködőek voltak és úgy látom, kezdenek halványulni a foltocskák. A későbbiekben erről még részletesebben írok.
 

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Kapcsolódó termékek

Első ízek - bio szilvapüré
Ella's kitchen

Első ízek - bio szilvapüré
4 hónapos kortól
(70 g)

598 Ft
Első ízek - bio almapüré
Ella's kitchen

Első ízek - bio almapüré
4 hónapos kortól
(70 g)

598 Ft
Első ízek - bio őszibarackpüré
Ella's kitchen

Első ízek - bio őszibarackpüré
4 hónapos kortól
(70 g)

598 Ft

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk