Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

A hibátlan fogápolási rutin kötelező lépései

Kedd, Október 11. 2016.

Egy mosoly többet mond minden szónál, tartja a mondás. De nem csak a hibátlan mosoly miatt fontos, hogy a bőrünk és hajunk ápolása mellett a fogakra is elegendő figyelmet szenteljünk. Eddig is fontosnak tartottam a rendszeres és alapos fogmosást, de az utóbbi időben sokkal nagyobb figyelmet szenteltem a szájápolási rutinomnak, és rengeteget tanultam a témáról. Össze is gyűjtöttem ezért a helyes fogápolási rutin kötelező lépéseit.

A hibátlan fogápolási rutin kötelező lépései

A napokban egy fogorvos barátommal ebédeltem, és persze szóba került a szakmája is. Te tudtad, hogy a fog az egyetlen olyan szerv, amely nem képes megújulni? Ha egyszer elromlik, akkor bizony tömés, húzás vagy pótlás lesz a vége.

Eddig is fontosnak tartottam a rendszeres és alapos fogmosást, ez az információ azonban szinte letaglózott. Össze is gyűjtöttem ezért a helyes fogápolási rutin kötelező lépéseit.

Napi száj- és fogápolási rutin vegyszermentesen

 

1. Mindennek az alapja: a megfelelő fogmosási technika

Naná, hogy az ideális fogápolás a fogmosással kezdődik. És bár sokan óriási jelentőséget tulajdonítanak a tökéletes fogkefe és fogkrém kiválasztásának, valójában nincs túl sok jelentősége. A fogmosás feladata ugyanis, hogy eltávolítsa a lepedéket a fogakról. Ehhez naponta min. 2x2 percig kell mosni a fogakat.

A fogpótlások, fogszabályozó viselése vagy különböző száj- és fogbetegségek esetén persze speciális fogkrémre lehet szükség, de ezt úgyis jelzi majd a fogorvosod. Minden egyéb esetben megfelel a hagyományos fogkefe és fogkrém is a célnak.

Én egyetlen dologra szoktam figyelni, hogy a fogkrémem ne tartalmazzon egészségre káros összetevőket, mesterséges adalékanyagokat és felesleges habképző adalékokat, mert azok a szájnyálkahártyán keresztül pillanatok alatt a szervezetbe juthatnak.  A habképző nélkül persze nem habzik annyira a fogkrém a számban, de hozzá lehet szokni. Jelentősége nincs, csak azért hiányoljuk, mert így szoktuk meg.

Néhány éve a manuális fogkeféről elektromosra váltottam, a különbség óriási. Sokkal tisztábbnak érzem a fogamat fogmosást követően, és a művelet sem annyira unalmas és fárasztó.


3 éves kor felett a gyerekek is használhatnak elektromos fogkefét, így a 3. Szülinapjára Zora is biztosan kap majd egy vidáman zenélő elektromos fogkefét. Bízom benne így gördülékenyebb és vidámabb lesz majd a fogmosás is.2. Használj fogselymet

A helyes fogápolási rutinban sok múlik a helyes technikán, de léteznek olyan helyek, ahova a legprofibb fogkefe sem ér el. Jellemzően ilyenek a fogközök és a hátsó őrlők környéke. Ezért nem hanyagolható el a fogselyem használata. Hiszen, ha nem sikerül tökéletesen eltávolítani a lepedéket, akkor ideális táptalajt biztosítunk a fogszuvasodásért felelős baktériumok számára. Naponta egyszer, esténként használd.

3. Ne hagyd ki a szájvíz használatát

Bár tudtam, hogy fontos a szájvíz használata, sokáig mellőztem a fogápolási rutinomból, mert pillanatok alatt elkezdte csípni a nyelvem, és soha nem tudtam olyan sokáig a számban tartani, mint szükséges lett volna. Ezért örültem különösen az Aperion gyógynövényes szájvizeinek, mert ezek nem tartalmaznak alkoholt és sokkal kíméletesebbek a száj érzékeny nyálkahártyájához. Közben viszont ugyanúgy elérik a nehezen megközelíthető fogközöket és azokat a részeket is, ahova még a fogselyemmel sem juthatunk közel. Naponta egyszer, esténként a fogselyem után használd.

4. Vészhelyzet esetére: szájspray

Bizony nem mindig van lehetőség fogat mosni, amikor szükségét éreznénk, ilyenkor jön jól a szájspray. Minden van a táskámban egy dobozka, ami nagy segítség lehet egy kiadós ebéd után, megbeszélés előtt, a délutáni kávézás után vagy ha egyszerűen csak egy kis felfrissülésre vágyom. Fontos azonban kiemelni, hogy a szájspray használata nem helyettesíti a fogmosást!

5. Az ajkakról se feledkezz meg

A hűvösebb őszi és téli időben pillanatok alatt ki szokott cserepesedni a szám. Ezekre az esetekre szoktam bedobni a táskámba egy sheavajas regeneráló ajakbalzsamot. Gyorsan és hatékonyan varázsolja ismét puhává és csókolnivalóvá az ajkaimat.

Az Aperion termékek nagy előnye, hogy nem tartalmaznak egészségre káros összetevőket és alkoholt, ezért Zora is kiskorától kezdve használhatja őket. Sőt, néhány termékük, fogkrémek, szájvizek stb. még homepátiás készítmények mellett is biztonsággal alkalmazhatók.

Válaszd te is az Aperion termékeit a napi szájápolási rutinodhoz » 

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Kapcsolódó termékek

Banános organikus fogkrém
Jack n' Jill

Banános organikus fogkrém

(50 g)

2 350 Ft
Gyógynövényes szájápoló olaj
-5%
Apeiron

Gyógynövényes szájápoló olaj

(100 ml)

6 390 Ft 6 090 Ft
Gyógynövényes szájvíz érzékeny fogakra
-3%
Apeiron

Gyógynövényes szájvíz érzékeny fogakra

(250 ml)

6 490 Ft 6 290 Ft

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk