Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

5+1 érv a bio bébiételek mellett

Kedd, Május 17. 2016.

Bár a WHO a baba 6 hónapos koráig egyértelműen az anyatejes táplálást ajánlja, egyszer így is eljön az idő, amikor a babának a más ízekkel is meg kell ismerkednie.

5+1 érv a bio bébiételek mellett

A hozzátáplálás ugyan a világ egyik legtermészetesebb folyamata, mégis milliónyi megválaszolandó kérdés kavarog ilyenkor egy anyuka fejében: hogyan és mivel kezdjem? Főzzek vagy inkább kapjon bébiételet a kicsi? Miért érdemes bio zöldségeket és gyümölcsöket adni neki, és milyen veszélyei vannak a hagyományos összetevőknek? Korábban már írtam róla a blogban, hogyan zajlott nálunk a hozzátáplálás. Most azt is felfedem, milyen érvek miatt választottam a bio ételeket. Nézzük a tényeket!

1. A pici babák emésztőrendszere nagyon érzékeny

Gondolj bele, hogy egy kisbaba ideális esetben 6 hónapos koráig csak anyatejet kap. Az érzékeny emésztőrendszere az anyatej megemésztésére van berendezkedve, ezért is fontos, hogy a hozzátáplálás kezdetén is csak lépésről lépésre, vagyis kanálról kapnálra ismerkedjen a gyomra az új ízekkel.
Igen, jól érted! A kihívás nem az, hogy a baba ízlelőbimbói jól fogadják-e az új ízeket, inkább az a kérdés, hogy kis gyomra hogyan tud alkalmazkodni? Éppen elég neki megemészteni az almát, répát vagy éppen burgonyát, semmi szükség arra, hogy még a zöldségekben és gyümölcsökben található növényvédőszerekkel is meg kelljen küzdenie.

2. A hagyományos zöldségek és gyümölcsök növényvédőszer-maradványokat tartalmazhatnak

Márpedig a hagyományos gyümölcsök és zöldségek esetében igenis fennáll a veszélye, hogy azok növéynvédőszereket és más vegyszereket tartalmazhatnak, hiszen a nagyüzemi termelés során használt vegyi anyagok bejutnak a zöldségekbe, gyümölcsökbe. Biztos a te védőnőd is említette, hogy a kicsi 2 éves koráig nem kaphat fúrt útból származó vizet, a nitrittartalom miatt, és hogy a földben termő zöldségek (sárgarépa, burgonya és cékla) ugyanúgy tartalmazhatnak a kicsi számára veszélyes nitriteket.

3. A vegyi anyagok felhalmozódása betegségeket kialakulásához vezethet

A hozzátáplálás során a legtöbb anyuka arra figyel, hogy egy új íz kóstoltatása után jelentkeznek-e kiütések a baba bőrén, pedig a káros anyagok hatása nem minden esetben látszik azonnal. Jó tudni, hogy a káros anyagok akár túl is telítődhetnek a szervezetben és csak később, kisgyermekkorban, tinézserkorban vagy felnőtt korban bukkannak fel a tünetek, pl. allergia, meddőség, fejfájás, emésztési zavarok, gyomorproblémák vagy akár autoimmun betegségek formájában.

Azokban a családokban, ahol az allergia egyes formáitól az egyik vagy mindkét szülő is szenved, érdemes fokozottan is odafigyelni, hiszen esetükben akár 60-80%-kal is nagyobb az esélye, hogy a kisgyermeknél is felüti fejét a probléma.

4. Ma már nem kihívás a bio ételeket otthon elkészíteni

Drága és nehezen beszerezhető a bio zöldség és gyümölcs - hangzik sokszor a kifogás, pedig ez egyáltalán nincs így. Egy pici baba a hozzátáplálás kezdetén még nagyon kevés ételt fogyaszt. Ez a mennyiség, még bio zöldségekből és gyümölcsökből készítve sem kerül sokba, a hozzávalók pedig bármelyik nagyobb üzletben beszerezhetők.
Érdemes azt is átgondolni, hogy mennyi, később kialakuló betegségtől óvhatjuk meg már most a szemünk fényét, és sokkal több fájdalomba, átvirrasztott éjszakába és pénzbe kerül egy betegség, mint a hozzátáplálás kezdetén a bio bébiétel.

5. Nem minden bio, ami annak látszik

Magyarországon csak arra az élelmiszerre kerülhet bio jelző, amely átment a Biokontroll Hungária Kft. szigorú ellenőrzési folyamatain. Csak azokat az élelmiszereket nevezhetik biónak, amely védelméhez természetes növényvédőszereket alkalmaztak, és a termőföldet is legalább 3 éve nem vegyszerezték. Ha biztosra szeretnél menni keresd a csomagoláson a BIO minősítés emblémáját!

+1. A készen kapható bio bébiételek minősége garantált

Ha nem találsz megbízható beszerzési forrást, és biztos akarsz lenni benne, hogy a kisbabád életének első időszakában csak vegyszermentes ételeket eszik, akkor tökéletes alternatívát jelenthetnek a bio bébiételek.
Az Ella’s Kitchen bio bébiételek összetevői garantáltan biogazdálkodásból származnak, nem tartalmaznak káros összetevőket, sót és finomított cukrot. Színtiszta gyümölcs- és zöldségpürék. Pont, amire egy pici babának a hozzátáplálás kezdetén szüksége van.

Zora is az Ella’s Kitchen bio bébiételekkel ismerte meg az új ízeket, és a mai napig tartok belőlük otthon, mert már rengeteg helyzetben mentett meg minket.

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Kapcsolódó termékek

Első ízek - bio őszibarackpüré
Ella's kitchen

Első ízek - bio őszibarackpüré
4 hónapos kortól
(70 g)

598 Ft
Bio áfonyás-körtés uzsi
Ella's kitchen

Bio áfonyás-körtés uzsi
6 hónapos kortól
(100 g)

691 Ft
Bio csirke krémes édeskukorica pürével és zöldségekkel
Ella's kitchen

Bio csirke krémes édeskukorica pürével és zöldségekkel
7 hónapos kortól
(130 g)

982 Ft

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk